11 Ağustos 2011 Perşembe

Londra'daki Yağmalamadan Para Kazanacak Sektörler

Londra'da son zamanlarda yaşanan olaylar herkesin ağzını açık bıraktı. Yağmalanan dükkanlar, çaldıkları plazma TV'lerle koşan insanlar, yanan binalar ve arabalar. Polis tarafından bir gencin haksız yere öldürülmesi sonrasında patlak veren olaylar yıllardır göçmenlerin ezilmesi ve yoksul bölgelerde yaşayanların bölgelerine yatırım yapılmamasından dolayı biriken nefretin dışa vurumu diye düşünülüyor. 

Olayları iyi analiz edenler pazardaki boşlukları tespit edip yeni ürünleri piyasaya sürmeye başlayacaklardır. İlk başta piyasaya çıkacak ürün tahminimce dükkanları bu tip yağmalama ve molotof kokteyllerine karşı koruyacak özel paneller olacaktır. Dükkanları yanan bir sürü insan bu ürünü eminim kapışacaklardır. Güvenlik ile alakalı biber gazı vs gibi kişisel koruma ürünleri de sokaktaki tüketicinin dikkatini çekecektir.  



Pazarlama konusunda meşhur olan İngilizler en saçma konularla ilgili bile mug, t-shirt, anahtarlık yaptıklarına göre bu olayla ilgili de mutlaka hediyelik eşyalar yapacaklardır. Mutlaka bir slogan bulunacak (Güçlü devlet veya bunu andıran) ve bu her ürünlerin üzerinde yer alacaktır. Espri olsun diye üzerinde "dükkanınızı ve canınızı koruyun" yazan beyzbol sopaları da deneme amaçlı satışa sunulabilir. Sigorta şirketlerinde de bu dönem çok büyük hareketlilik olacağı bir aşikar. Yanan dükkan ve arabaların, yağmalanan dükkan ve marketlerin sigortaları varsa bu zararların karşılıp karşılanmayacağı, sigorta şirketlerinin bunlar için tazminat vermemek için neler yapacakları da yakınen izlenecek gelişmelerden birisi olacaktır. Sigorta sektöründe bu tip olaylar göz önüne alınarak yeni enstrümanlar da çok kısa zamanda satılmaya başlanacaktır.

Bu arada Twitter'da yağmalama yapanların resimlerinin catchalooter ve riotcleanup gibi oluşturulan yerlerde yayınlanması, kurulan blog sayfalarında olaylarla ilgili resim ve videoların gösterilmesi internetin gücünü bir kez daha ortaya koydu. Halkın bu girişimi sayesinde polis zanlıları daha hızlı yakalayacak ve ileride internetin bu anlamda kullanılması için özel yazılımlar yazılacaktır.    

Özetlemek gerekirse hızlı olup elini çabuk tutan gene kazanacak. Yaşanan tatsız olayları iyi süzüp anlam çıkartıp uygun ürünleri piyasaya sürenler her zaman olduğu gibi para kazanmaya devam edecek.

Hiç yorum yok: