5 Haziran 2012 Salı

Yalan Özgeçmiş CEO’yu Bile İşten Attırır!


Üniversitelerde katıldığım kariyer günlerinde veya “İş Dünyası Hakkında Kimsenin Anlatmadıkları” adlı eğitimimde öğrencilere özgeçmiş (CV) nasıl olmalı ve iş hayatına nasıl hazırlanmaları konularında bilgiler verip deneyimlerimi paylaşıyorum. Özgeçmişe her şeyi yazmak yerine onları en iyi ifade eden deneyimleri, katıldıkları önemli eğitimleri ve gerçek bilgileri yazmalarını hep söylüyorum çünkü gördüğüm özgeçmişlerde bir sürü gereksiz bilgi oluyor. Devamı için lütfen tıklayınız.

Upcycling ve Recycling Yöntemleriyle Yapılan Örnek Bir Çalışma


Bugüne kadar birçok yerde recycling (geri dönüşüm) kavramını sıkça duyduk. Peki upcycling kavramını hiç duymuş muydunuz? Upcycling geri dönüşümü güç olan maddeleri, yeniden kullanılabilir, orijinal ve çevre dostu ürünler haline dönüştürmek anlamına geliyor. Recycling ise geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır. Tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle hammadde ihtiyacı azalır. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur. Bununla birlikte yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kılar. Devamı için lütfen tıklayınız.

Linkedin’de Şirket Sayfanızın Olması için 10 Sebep


Linkedin.com üzerinde 2,5 milyon şirketin sayfası olduğu söyleniyor, peki sizin şirketinizin sayfası burada yer alıyor mu? Aşağıdaki sebeplere bakarsanız belki de geç bile kaldınız. Devamı için lütfen tıklayınız