29 Aralık 2011 Perşembe

Sosyal Medya Nereye Koşuyor?


Facebook, Twitter, Linkedin, Foursquare, Google +, Flickr, Youtube ve diğerleri ...

Sosyal medya artık hayatımızın her yerinde, iletişim kurarken, yenilikleri duyururken, haberleri yayarken, iş ararken, pazarlama yaparken, fotoğraflarımızı paylaşırken kısacası herşeyi yaparken ....

Peki sosyal medya'nın kullanımı ile ilgili en güncel rakamları görmek istemez miydiniz?






24 Aralık 2011 Cumartesi

Ya Facebook Olmasaydı?

Zaman zaman sizde aşağıdaki soruları kendinize soruyor musunuz?

Facebook hayatımıza girmeden insanlarla nasıl haberleşiyorduk, yaptığımız aktiviteleri nasıl duyuruyorduk, arkadaşlarımızın doğum günlerini nasıl hatırlıyorduk, yazın tatilde çektiğimiz fotoğrafları arkadaslarımıza nasıl gösteriyorduk, yeni bir ilişkiye başladığımızda kimler bundan haberdar oluyordu, bir ürün satmak istediğimizde bunu nasıl başarıyorduk?

Sevseniz de sevmeseniz de Facebook doğru kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırıyor, insanlardan anlık olarak haberdar olmamızı sağlıyor, dünya ile bütünleştiriyor ve satış/pazarlama faaliyetlerimize güç katıyor.

Bu videoyu izleyince herhalde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız, iyi seyirler ....






21 Aralık 2011 Çarşamba

Nesine.com ile Piyango Değil Garanti!


Son on Milli Piyango çekilişinin ikisinde büyük ikramiyenin Nesine.com’da satılan biletlere çıktığını gören bir çok Milli Piyango tutkunu, bu yılbaşında biletlerini internette Nesine.com’dan alıyor. Üstelik bu kazandırma oranı ile yetinmeyen Nesine.com,  bu yılbaşında kazanma şansınızı zirveye taşımış! Biletini özel olarak hazırlanmış 5'er adet biletten oluşan “Amorti Garanti Paketleri”nden alana Amorti Garantileniyor.


Son 10 yılın en şanslı ve uğurlu Milli Piyango Bilet Bayii burada!

Bunun yanında saymakla bitmeyecek avantajları da var. Online bilet ile kaybolan, cepte yırtılan, makineye yanlışlıkla atılıp yıkanan bilet dönemi de kapanıyor. Üstelik biletinize ikramiye çıktığı an Nesine.com anında size haber veriyor.

Bu kadar avantajın üzerine desem ki; kendi bilet numaranızı kendiniz de belirleyebiliyorsunuz? Akan sular durur elbette! İster takımınızın kuruluş yılı, ister ilişkinizin başladığı tarih, isterseniz eşinizin doğum gününe ait rakamları içeren biletleri Nesine.com’da oluşturabilir ve kolayca satın alabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim gibi “Bana bir şey çıkmaz” korkusu da yaşamak yok. Nesine.com üzerinden Amorti Garanti Paketi alırsanız 1 adet Amorti Garanti!

O zaman ne diyelim... Gönlünüze göre bilete, gönlünüze göre ikramiye!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

16 Aralık 2011 Cuma

Sosyal Medya’nın Yarattığı Yeni Meslekler

Hangi mesleği yaparsanız yapın farklılaşmak gerekir... 

Bir sürü fotoğrafçı dijital kameranın ortaya çıkmasıyla işlerin azalmasından şikayetçi olurken bazıları ise gündemi yakından takip edip yepyeni işler yaratabiliyor. Yollarda Facebook için profil resmi çektiren bir sürü kişi görürken bunu paraya çevirebilen yaratıcı insanlara saygım sonsuz.

11 Aralık 2011 Pazar

Sizin Hala Mobil Web Sayfanız Yok mu?


Seneler önce daha cep telefonuna yeni yeni alışırken buradan internete girileceği söylendiğinde pek aklımız ermemişti. Cepte internet devri başladığında buradan alışveriş yapılacağı söylendiğinde ise daha internetten bile alışveriş yapma sayısının düşük olduğunu ve bunun uzun seneler sonra bir yerlere geleceğini düşünmüştük. Gelinen noktada ise cep telefonundan alışveriş yapıldığını ve burada dönen rakamların inanılmaz bir ivmeyle yükseldiğini görüyoruz. Hatta istatistiklere göre cepten internete girme oranının önümüzdeki iki senede bilgisayardan internete girme oranını geçeceği tahmin ediliyor. Akıllı telefonların yaygınlaşması, GSM şirketlerinin internete giriş için ödeme kolaylığı sağlaması, genç nüfusun yaygın olması ve sunulan kolaylıklar bunda en büyük etmen olarak gösteriliyor.


Amerika'da yapılan araştırmaya göre cepten alışveriş yapan kişilerin cep telefonlarından %80 oranla en yakın mağazayı arattıkları, %70’inin fiyatları karşılaştırdığı, %65’inin de ürün yorumlarını okudukları yer alıyor. Ödeme opsiyonları sorulduğunda ise sadece %17’lik bir kesim yapılan alışverişin cep telefonu faturasına yansıtılmasını isterken, %48’lik bir oran da kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Bu oranlardan da anlaşılıyor ki şirketlerin cep telefonundan satabilecekleri bir ürünleri olsun veya olmasın rakiplerinden geride kalmamak için mutlaka mobil dünya'da da görünür olması gerekiyor.  

Markalar mobil ticaret sayesinde tüketiciler ile daha yakın ilişkiler kurup müşteri sadakatini arttırıyor ancak mobil sitelerin kullanımını zor bulanlar ve sayfaların açılmasındaki zorluklardan dolayı bazı tüketiciler bunu kullanmaktan vazgeçebiliyor. Hatta sırf bu yüzden rakip firmaların mobil web sayfasına girenler bile olabiliyor. Türkiye'de cep telefonu üzerinden otobüs bileti satın alma, bahis sitelerinde kupon oynama ve otel rezervasyonu yapma gibi oranların arttığını rahatlıkla gözlemliyoruz. Cep telefonundan alışverişin arttığı ve  şirketin hizmetlerine bakmak için cepten internet sayfalarına girildiği günümüzde tüketicilerin rahatlıkla ulaşabileceği mobil web sayfası yaptırmak ve bu platformda da tüketicilerle temasa geçmek çok önem kazanıyor. Gözüken o ki yakın zamanda şirketler cep telefonundan girilecek mobil web sayfasını yapmazlarsa prestij ve para kaybına uğrayacaklar. 2012 senesinde bu platformda hangi şirketlerin ne kadar aktif olduklarını göreceğiz...

Konuyla ilgili profesyonel çözümler sunan bir şirket arayışı içine giriyorsanız lütfen bu linke tıklayınız. 


3 Aralık 2011 Cumartesi

Bulut Bilişimin Avantajları



Her dönem bir konu çok moda olur ve herkes tarafından işlenir. Konuyla ilgili ışık görenler bunun pazarlama çalışmalarını en iyi şekilde yapar ve kısa zamanda bundan para kazanmaya başlar, konu gündemden düşünce de bu sefer başka birşeye odaklanır. Son zamanlarda gazete ve sektörel dergilerde işlenen bir konu var, "Cloud Computing" yani "Bulut Bilişim". Acaba bu da kısa dönemde moda olup sonradan ağırlığını yitirecek konulardan birisi mi? Yazılanlara bakılırsa pek de öyle olacağa benzemiyor, peki nedir bu bulut bilişim, neye yarar, ne faydası vardır, kısa kısa sizlerle paylaşayım.

Bulut bilişim bilgisayarda sakladığınız dosyaların internet üzerinde saklanmasına imkan sağlayan sistemin adıdır. Aslında bu sistem uzun zamandır uygulanan ve kullanılan bir sistemdi ama bu dönemde büyük şirketlerin konuya eğilmesiyle ön plana çıkmaya başladı, bir anda pazarlanmaya ve satılmaya başlandı. Seneler önce broşür yaptırdığım Mehmet adındaki grafiker arkadaşdan yüklü dosyaları bana e-postayla gönderemeyeceği için işyerime gelmesini istediğimde buna gerek olmadığını internet üzerinden bunu paylaşabileceğini söylemiş, ben ise bunun nasıl olacağını anlamamıştım. Bana bir web sayfası adresi, kendi kullandığı kullanıcı adını ve şifreyi verince olayı daha net anlamıştım. Grafikerimiz Mehmet evinde pijamasını bile çıkarmasına gerek kalmadan sıcak kahvesini içerek broşürümüzü yapıyor, bitince web sayfasına girip dosyayı yüklüyor ve bana telefon edip haber veriyordu. Bende aynı web sayfasına verdiği kullanıcı adı ve şifreyle girip ilgili dosyayı oradan kendi bilgisayarıma kaydediyor ve gerekli kontrolleri yapıyordum. Böylece Mehmet'in ofise gelmesi için harcayacağı zaman ve paradan tasarruf ediliyor, ofiste ona yer açmak için ekstra masaya gerek kalmıyor ve pijamayla iş yapmanın ayrıcalığı yaşanıyordu.

Diyeceksiniz ki bunda bu kadar büyütelecek ne var, şirketler neden bunun için ölüp diriliyor? Resme büyük pencereden bakarsak maliyet avantajı ve verimlilik gibi konularda çok büyük fayda sağladığını göreceksiniz. Bilgi işlem altyapısına ihtiyaç duyan her firma bu sistemden yararlanıyor ve bilgilerin saklandığı veri merkez alanlarına artık ihtiyaç kalmıyor. Böylece soğutmaya, elektrik kesintisi olur diye aldığınız UPS ve jeneratör'e, buranın güvenliğini sağlamaya, verileri yedeklemeye ve ekstra yer ayırmaya gerek kalmıyor. Uluslararası bir şirketseniz sadece tek bir ekrandan yönetim şansına sahip olacaksınız. Hem Avrupa hem de Amerika'da faaliyet gösteriyorsanız farklı coğrafyalarda veri saklama merkezlerine gerek kalmayacak, bulut bilişim sayesinde her yerde bilgilere ulaşma şansına sahip olup müşterilerinize aynı kalitede hizmet vermeye devam edeceksiniz. Herkesin ortak kullandığı dosyalara her ülkedeki çalışan anında ulaşma şansına sahip olunca başkasına bağımlı kalmayacak ve zaman kaybı yaşanmayacak.




Özellikle yeni kurulan bir firmaysanız ilk başta maliyetlerinizi düşük tutmak istiyorsanız bu hizmet sayesinde yapacağınız bir sürü yatırımdan ilk etapta kurtulacaksınız. Önümüzdeki senelere yönelik tahminde bulunup verilerin saklanması için ne kadarlık bir yatırım yapacağınızı düşünmeyecek ve sadece kullandığınız kadar ödeme yapacaksınız. Bu işlerle uğraşan personel sayısını azaltabilecek veya buradaki kişileri farklı alanlarda kullanıp verimliliğinizi artırabileceksiniz. Kısacası hayat daha da kolaylaşacak, işler hızlanacak, maliyetler düşecek ve zaman daha verimli kullanılacak. Güvenlik ile ilgili şüpheler zamanla ortadan kalkınca sistem rayına girecek ve iş dünyası bu sefer yeni keşiflerin peşinden koşacak.

Çıkan yeni ürünlerde artık memory stick girişinin bile olmaması zaten sizi bireysel olarak da bulut bilişim sistemi kullanmaya zorlayacak. Mesela Apple'ın çıkardığı iPad'lerde böyle bir giriş olmamasından dolayı bilgilere internet üzerinden ulaşıp dosyalarınızda gereken çalışmaları yapacak ve gene internet üzerinde bulunan kayıtlı alanınıza kaydedeceksiniz. Bilgisayar alınırken sorulan "hard diskinin boyutu" sorusu belki de yakın zamanda tarihe karışacak, çoğunluk bulut bilişim üzerinden dosyalara erişim sağlayacağından buna yönelik yeni bilgisayar modelleri çıkacak ve tahminimce fiyatlar daha da düşük olacak. Bekleyip göreceğiz ...